Mansion.cz/Fórum/Jaký materiál na podlahu je nejlepší pro malý byt?

Jaký materiál na podlahu je nejlepší pro malý byt?

Chtěla bych se zeptat, jaký materiál na podlahu byste doporučili pro malý byt. Mám na mysli něco, co bude vypadat hezky, ale zároveň bude i praktické a odolné. Zvažovali jsme vinyl, protože je prý cenově dostupný a relativně snadno se udržuje, ale mám obavy o jeho životnost. Pak jsem slyšela o laminátu, ale nevím, jestli je to dobrá volba do menšího prostoru, když se tam často pohybujeme. A co dřevo? Chtěla bych, aby byl byt příjemný a útulný, ale bojím se, že dřevěná podlaha by mohla být ve srovnání s jinými materiály příliš náročná na údržbu. Je lepší mít něco jako dlažbu nebo keramiku? Vím, že tyto materiály jsou velmi odolné a snadno se čistí, ale nevím, jestli se hodí do malého bytu – přece jen, dlažba může vypadat chladně. Jaké jsou vaše zkušenosti s různými materiály na podlahy v malých bytech? Co byste doporučili jako nejlepší variantu a proč? Děkuji za rady!

153 slov
1.5 minut čtení
9. 8. 2023
Milada Palečková
Milada Palečková

Dobrý den, no já bych šel do vinylu. Je fakt, že je cenově dostupný a údržba je jednoduchá, takže pokud máte obavy o životnost, tak moderní vinylové podlahy bývají dost odolné a vydrží i větší zátěž. Laminát je taky fajn, ale může se snadno poškrábat a není tak teplý jako vinyl. Dřevo vypadá krásně, ale jak říkáte, údržba je náročnější, navíc je citlivější na vlhkost. Co se týče dlažby, tak v malém bytě může vypadat chladně, navíc je studená na dotek. Takže za mě osobně asi nejlepší volba bude ten vinyl. Snad to pomůže.

94 slov
0.9 minut čtení
15. 5. 2024
Stanislav Paleček
Stanislav Paleček

Co se týče podlahy do malého bytu, vinyl je fakt dobrá volba. Je to cenově dostupný, snadno se udržuje a vypadá fajn. Můžeš si vybrat z různých vzorů, takže to můžeš sladit se zbytkem bytu. Laminát taky není špatný, ale pokud máš doma zvířata nebo děti, může se rychle opotřebovat. Dřevo je sice krásné a má tu útulnou atmosféru, ale jak říkáš, údržba je náročnější a nemusí vydržet tolik jako jiné materiály. Dlažba nebo keramika jsou zase super odolné a snadno se čistí, ale fakt to chce teplo nějakou podložku nebo koberec, jinak to bude vypadat chladně. Nakonec je to o tvých preferencích a jak moc chceš investovat do údržby. Každopádně vinyl mi přijde jako ideální kompromis.

117 slov
1.2 minut čtení
31. 10. 2024
Martin Macháč
Martin Macháč