Mansion.cz/Fórum/Jak si přivydělat na vyšší výdělek pro hypotéku?

Jak si přivydělat na vyšší výdělek pro hypotéku?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně financí, protože se snažím získat hypotéku a potřebuju si nějak přivydělat, abych dosáhl na lepší výdělek. Je mi jasné, že hypotéky teď nejsou úplně jednoduché a že banky hledí na příjmy jako na klíčový faktor. Zkoušel jsem už pár věcí, ale chtěl bych se zeptat, co byste doporučili jako nejlepší způsoby, jak si přivydělat? Přemýšlel jsem třeba o brigádách na víkend nebo o nějakých online možnostech. Taky mě zajímají třeba investice do nemovitostí, ale nevím, jestli je to pro mě vhodné. Jak jste to dělali vy? Je lepší mít víc příjmů z různých zdrojů nebo se soustředit na jednu činnost? Jaké jsou vaše zkušenosti s doučováním nebo freelancingem? Mám také velký zájem o pasivní příjem, ale nejsem si úplně jistý, jak začít. Co vás osobně motivovalo k tomu, abyste si přivydělali a jaké cesty vedly k úspěchu? Rád bych slyšel nějaké tipy a triky od těch, kteří už mají zkušenosti. Díky za každou radu!

160 slov
1.6 minut čtení
7. 8. 2023
Kamila Bartošová
Kamila Bartošová

Takže, pokud chceš přivydělat na hypotéku, tak brigády na víkend jsou fakt dobrý nápad. Můžeš zkusit něco v pohostinství, nebo na nějakých akcích, co se konají o víkendech. Zkus se podívat na online práce jako je freelancing – psaní, grafika, nebo programování, pokud něco umíš. Doučování je taky fajn, zejména pokud máš znalosti z nějakého předmětu, co lidi potřebují.

Investice do nemovitostí zní skvěle, ale to chce už nějaký kapitál a zkušenosti, takže možná to pro tebe není ideální pro začátek. Pasivní příjem? Zkus si najít nějaký online kurz o tom, jak začít třeba s dropshippingem nebo affiliate marketingem. Víc příjmů z různých zdrojů je určitě lepší než se spolehnout jen na jednu věc, máš pak větší jistotu.

Motivace může být různá – třeba touha mít vlastní bydlení nebo prostě lepší životní úroveň. Takže hledej možnosti, experimentuj a uvidíš, co ti sedne. Hodně štěstí!

144 slov
1.4 minut čtení
22. 12. 2024
Vladimír Málek
Vladimír Málek

Zkus si najít víkendovou brigádu, to může být rychlý způsob, jak si přivydělat. Třeba v obchodech, restauracích nebo na různých akcích. Online možnosti jsou taky super – zkus freelancing na webových stránkách jako Upwork nebo Fiverr, tam se dají najít různé projekty podle tvých dovedností. Doučování je další skvělá možnost, pokud máš nějakou specializaci nebo znalosti, které bys mohl předávat.

Investice do nemovitostí se mi zdají jako dlouhodobější cesta, ale pokud nemáš kapitál, tak bych to zatím nezkoušel. Co se pasivního příjmu týče, můžeš začít třeba s blogem nebo YouTube kanálem, ale vyžaduje to čas a úsilí, než začneš něco vydělávat.

Nejlepší je asi mít víc příjmů z různých zdrojů než se spolehnout jen na jednu věc. Zkoušej různé věci a uvidíš, co ti sedne nejvíc. Motivace může být klidně touha po vlastním bydlení, takže se do toho pusť a drž palce!

142 slov
1.4 minut čtení
5. 11. 2021
Lucie Matoušková
Lucie Matoušková