Mansion.cz/Fórum/Jaký materiál je nejlepší na střechu, když chci snížit náklady?

Jaký materiál je nejlepší na střechu, když chci snížit náklady?

Přemýšlím, jaký materiál by byl nejlepší pro střechu na mém novém domě, ale zároveň bych rád ušetřil co nejvíc peněz. Já vím, že existuje spousta různých možností, jako je plech, tašky nebo třeba i asfaltové šindele. Ale co si myslíte, který z těchto materiálů by mohl být nejlevnější na pořízení a zároveň kvalitní? Zajímalo by mě také, jak se tyto materiály chovají v průběhu času. Například, je pravda, že plechové střechy mohou dlouho vydržet, ale co údržba? Je pravda, že s taškami je to víc práce a nákladů? A co šindele? Mám obavy, že by mohly být levné na začátku, ale pak se ukáže, že za pár let je budu muset měnit. Jaké máte zkušenosti s těmito materiály a co byste mi doporučili pro střechu, která mě nezruinuje? Budu moc vděčný za jakékoli rady nebo tipy od těch, kteří už mají nějaké zkušenosti s rekonstrukcemi nebo stavbou střech. Děkuji!

149 slov
1.5 minut čtení
4. 7. 2021
Vladimír Málek
Vladimír Málek

Takže, co se týče materiálů na střechu, pokud chceš ušetřit, tak bych asi doporučil asfaltové šindele. Jsou levný, snadno se instalujou a když je dobře uděláš, tak ti pár let vydrží. Samozřejmě, že to chce časem údržbu, ale není to nic hroznýho. Plechový střechy zas mají dlouhou životnost a jsou odolný proti povětrnostním vlivům, ale na údržbu si dej pozor – můžeš mít problém se zarezivěním a podobně. Tašky jsou hezký, ale jak říkáš, víc práce a náklady na práci jsou vyšší. Pokud bys chtěl něco trvanlivějšího než šindele, tak plech je taky dobrá volba, ale zaplatíš víc hned na začátku. Zkrátka zaleží na tom, co preferuješ – levná varianta s častější údržbou nebo dražší s minimálními opravami. Hlavně si dej pozor na kvalitu výrobků a dobře si to promysli.

130 slov
1.3 minut čtení
7. 5. 2024
Luboš Hladík
Luboš Hladík

Tak hele, pokud chceš fakt ušetřit, tak bych se zaměřil na asfaltové šindele. Ty jsou levný na pořízení a dají se snadno nainstalovat, takže ušetříš i na práci. Vydrží kolem 20-30 let, ale jo, po nějaký době je třeba je vyměnit. Plechem si moc neušetříš, je dražší, ale zase fakt dlouho vydrží a údržba je minimální. Tašky jsou taky hezký, ale jak píšeš, práce s nimi je víc a celkově to vyjde dráž. Nakonec to chce zvážit nejen cenu, ale i tu dlouhodobou investici. Když si spočítáš náklady na údržbu a výměnu, tak se ti může zdát, že ty šindele nakonec nejsou tak levný. Dobrý je taky se podívat na místní počasí a klima, to hodně ovlivní životnost střechy.

119 slov
1.2 minut čtení
28. 1. 2025
Robert Tichý
Robert Tichý