Mansion.cz/Fórum/Jaké jsou aktuálně nejlepší úrokové sazby na hypoteční úvěry?

Jaké jsou aktuálně nejlepší úrokové sazby na hypoteční úvěry?

Ahoj všem, chtěl bych se zeptat, jestli někdo ví, jaké jsou teď nejlepší úrokové sazby na hypoteční úvěry. S manželkou plánujeme koupit náš první domek a slyšeli jsme, že se to teď docela vyplatí, ale nejsem si jistý, jak se v tom zorientovat. Vím, že úrokové sazby se liší podle bank a také podle toho, jestli je to fixní nebo variabilní sazba. Rád bych věděl, co teď frčí na trhu a kde se dají najít nejlepší nabídky. Mám pocit, že je důležité porovnávat různé banky a možná i zvažovat nějaké akce nebo slevy, které mohou mít. Jestli máte někdo zkušenosti s hypotékami v poslední době a víte o nějakých konkrétních úrokových sazbách nebo doporučeních na banky, budu moc vděčný za každou radu. Taky by mě zajímalo, jestli je lepší jít do nějaké menší banky nebo jestli se vyplatí zůstat u těch větších zavedených institucí. Děkuju moc za pomoc!

148 slov
1.5 minut čtení
30. 11. 2024
Miroslav Průcha
Miroslav Průcha

Dobrý, teďka je na trhu dost zajímavých nabídek. Aktuálně se úrokové sazby pohybují někde kolem 2,5 - 3,5 % u fixací na 5 let, ale záleží na bance a taky na tom, jakou máš bonitu. Některé menší banky mají lepší nabídky než ty velký, ale zase u těch velkých je větší jistota. Zjisti si, co nabízí třeba ČSOB nebo KB, ale nezapomeň mrknout i na Equa bank nebo Creditas. Můžou mít akce, kde ti dají slevu na úrok. Hlavně si dej pozor na všechny poplatky a podmínky, co s tím jdou, ať tě pak něco nepřekvapí. Lepší je porovnat víc nabídek a neuspěchat to. Hodně štěstí s domem!

108 slov
1.1 minut čtení
27. 1. 2025
Denisa Valentová
Denisa Valentová

Teď je to trošku složitější s těma úrokovejma sazbama. Většinou se pohybujou kolem 2,5% až 3,5% u pevných sazeb, ale záleží na bance a na tom, jestli si vybereš 5 nebo 10 let fixaci. Ty menší banky často nabízejí lepší nabídky než ty velký, ale zas maj víc přísný podmínky. Určitě doporučuju porovnat nabídky na stránkách jako je Finparáda nebo Hypoindex, tam máš hned přehled. Mě osobně se osvědčilo zajít do banky osobně a zeptat se na akce – někdy mají skrytý slevy nebo bonusy. Jo a nezapomeň na poplatky za zpracování hypotéky, to může udělat rozdíl. Tak hodně štěstí s domečkem!

102 slov
1 minut čtení
24. 1. 2025
Štěpán Škoda
Štěpán Škoda