Mansion.cz/Fórum/Kde hledat levné byty v centru města?

Kde hledat levné byty v centru města?

Už delší dobu se snažím najít nějaký levný byt v centru našeho města, ale zdá se to jako téměř nemožný úkol. Město se stále rozrůstá a ceny nemovitostí raketově rostou, takže je těžké najít něco, co by bylo cenově dostupné. Zkoušel jsem různé webové stránky, ale většinou tam nacházím jen drahé nabídky nebo byty, které vypadají jako z jiné doby a potřebují spoustu rekonstrukcí. Nemáte někdo tipy na konkrétní lokality nebo weby, kde se dají najít slušné nabídky? Slyšel jsem, že některé čtvrti jsou na tom lépe než jiné, ale nevím, kde začít hledat. Jaké jsou vaše zkušenosti s bydlením v centru a objevili jste nějaké skryté poklady, které byste mohli doporučit? Děkuji za jakékoli rady nebo zkušenosti, které by mi mohly pomoci! Je mi jasné, že levné bydlení v centru není snadné, ale věřím, že někde musí být šance.

140 slov
1.4 minut čtení
28. 9. 2024
Ludmila Macková
Ludmila Macková

Zkus se podívat na nějaké místní facebookové skupiny, často tam lidi nabízejí byty nebo hledají spolubydlící. Některý čtvrti jako třeba okrajové části centra můžou mít levnější varianty. Taky se mrkni na weby jako Sreality, Bezrealitky nebo i Bazoš – občas tam najdeš něco slušnýho. A nebo se zkus zeptat známých, někdy mají informace o něčem, co není ještě na trhu. Nezapomeň se podívat na inzeráty od drobných pronajímatelů, ti někdy nechtějí platit provize realitním kancelářím a nabídnou lepší cenu. Držím palce!

81 slov
0.8 minut čtení
24. 4. 2022
Miroslav Fučík
Miroslav Fučík

Zkus se mrknout na různé skupiny na Facebooku, často tam lidi nabízí byty, co nepublikují na webech. Můžeš taky zkusit aplikace jako Sreality nebo Bezrealitky, občas tam najdeš něco zajímavého. Pokud se nebojíš bydlet v trochu méně populární čtvrti, tak třeba oblasti kolem nádraží nebo kousek od centra, kde ceny ještě nejsou tak šílený. Někdy se dá vyjednat i lepší cena přímo s majitelem, když to není realitka. Zkus oslovit místní realitky, co mají menší nabídku, často mají dobré kontakty. Také sleduj inzeráty pravidelně, rychlost je klíčová. Klidně si dej alerty na weby, ať ti to chodí na mail. Držím palce, ať najdeš něco fajn!

105 slov
1.1 minut čtení
4. 6. 2021
Jitka Špačková
Jitka Špačková