Mansion.cz/Fórum/Kde najít nejlevnější úrokové sazby na hypotéky?

Kde najít nejlevnější úrokové sazby na hypotéky?

Přemýšlím, jak sehnat co nejlepší úrokové sazby na hypotéky, protože chci financovat koupi bytu, a tak jsem si říkal, že by bylo fajn vědět, kde vlastně začít hledat. Vím, že na trhu je spousta bank a různých nabídek, ale jak se v tom všem vyznat? Je vůbec nějaký způsob, jak zjistit, která banka nabízí ty nejvýhodnější úrokové sazby? Slyšel jsem o porovnávačích hypoték, ale nevím, jestli to je důvěryhodné a jestli to opravdu funguje. Taky by mě zajímalo, jestli se úrokové sazby liší podle typu nemovitosti nebo podle toho, kolik peněz si půjčuji. A co třeba různé akce nebo speciální nabídky, které banky občas mají? Jak moc se vyplatí sledovat tyto promo akce? Je lepší jít přímo do banky nebo zkusit nějakého finančního poradce? Jaké máte zkušenosti s hledáním nízkých úrokových sazeb a co byste doporučili mně jako začínajícímu zájemci o hypotéku? Děkuju za jakékoli rady a tipy!

148 slov
1.5 minut čtení
13. 2. 2023
Richard Konečný
Richard Konečný

Nejlevnější úrokové sazby na hypotéky se dají najít hlavně přes online porovnávače. Ty ti ukážou nabídek z různých bank a pomůžou ti srovnat, co je kde nejlepší. Sice nevím, jak moc jsou ty porovnávače důvěryhodné, ale většinou se na ně lidi odkazují. Určitě se vyplatí projít si víc nabídek, protože úrokové sazby se fakt můžou dost lišit podle typu nemovitosti nebo výše půjčky. Zkus sledovat i promo akce bank, občas to může být fakt výhodné a ušetříš. Ať už jdeš do banky nebo zkusíš finančního poradce, snaž se mít co nejvíc informací, ať víš, co všechno se dá vyjednávat. Dobrý je taky mít nějaký přehled o tom, jaké máš možnosti i třeba v rámci státní podpory. Takže jo, hodně štěstí!

120 slov
1.2 minut čtení
6. 8. 2024
Libor Ondra
Libor Ondra

Takže, pokud hledáš nejlepší úrokový sazby na hypotéky, začni určitě s porovnávačema hypoték. Ty ti ukážou, co nabízí různý banky a pomůžou ti udělat si představu. Je to vcelku důvěryhodný, ale vždycky je dobrý si ověřit i další info přímo od banky. Sazby se fakt lišej podle toho, co kupuješ a kolik si půjčuješ. Třeba u bytů bývají lepší podmínky než u rodinných domů a taky záleží na LTV – čím víc máš na zálohu, tím lepší sazbu můžeš dostat. Sleduj akce, někdy banky dají super nabídky, který se vyplatí. A jestli jít za finančním poradcem nebo do banky? Záleží na tobě, poradce ti může pomoct, ale můžeš najít i dobrý nabídky sám. Hlavně buď trpělivej a porovnávej! Hodně štěstí!

120 slov
1.2 minut čtení
21. 7. 2024
Jindřich Horák
Jindřich Horák