Musím dodržovat nějaké stavební normy při úpravě podkrovních prostor?
Zajímalo by mě, jestli při plánování úprav podkrovních prostor je potřeba se řídit nějakými stavebními normami nebo předpisy. Doma máme starší dům a přemýšlíme o tom, že bychom si chtěli z půdy udělat útulný byt. Vím, že každá rekonstrukce by měla být v souladu s platnými zákony, ale nejsem si jistý, co všechno to zahrnuje. Musíme například zajišťovat nějaké specifické rozměry oken, aby splnily normy pro denní světlo? A co se týče izolace a bezpečnosti, musí být podkroví vybaveno nějakými konkrétními materiály nebo prvky? Slyšel jsem, že existují také regulace ohledně výšky stropů a schodišť, ale nevím, jak moc se to liší od místa k místu. Jaké jsou vlastně hlavní body, na které bychom měli myslet? Mám pocit, že bych měl mít všechny potřebné informace ještě před tím, než začneme s jakýmkoli plánováním. Také by mě zajímalo, jestli je potřeba předem získat nějaká povolení od úřadů a jaký je proces toho schvalování? Jak to vůbec funguje? Může mi prosím někdo poskytnout více informací nebo zkušeností ohledně úprav podkroví a stavebních norem? Děkuji!