Mansion.cz/Fórum/Jak moc mám zvýšit cenu pronájmu, když zrenovuju byt?

Jak moc mám zvýšit cenu pronájmu, když zrenovuju byt?

Zdravím všechny, chci se zeptat na zkušenosti s pronájmem. Mám byt, který mám v plánu zrenovovat, ale nevím, jak moc to ovlivní cenu, kterou bych měl nastavit za pronájem. Představoval jsem si, že po renovaci by cena mohla stoupnout, ale nevím, jestli to bude jen o pár stovkách nebo jestli můžu klidně přidat třeba tisícovku a víc. Jak jste na tom byli vy? Kolik jste zvýšili cenou pronájmu po rekonstrukci a co přesně jste dělali? Myslíte si, že se vyplatí investovat třeba do nových podlah nebo moderní kuchyně? A co třeba vybavení bytu - má to nějaký vliv na cenu pronájmu? Vím, že lokalita hraje velkou roli, ale chtěl bych znát i vaše názory na to, jak moc je možné cenu zvednout. Mám strach, že pokud ji zvýším příliš, tak mi nájemníci utečou a já budu mít prázdný byt. Jak to vidíte vy? Děkuju za rady.

146 slov
1.5 minut čtení
4. 3. 2024
Renata Hlávková
Renata Hlávková

Zvýšit cenu pronájmu po renovaci se dá, ale záleží na hodně faktorech. Obecně platí, že čím víc investuješ do kvalitních materiálů a modernizace, tím víc můžeš cenu zvýšit. Třeba nová kuchyň nebo podlahy můžou udělat velký dojem a klidně můžeš přidat i tisíc korun měsíčně, pokud je lokalita dobrá. Ale pokud si nejsi jistej, zkus začít s menším zvýšením - třeba 500 Kč a uvidíš, jak to půjde. Vybavení bytu taky hraje roli, nájemníci mají rádi zařízené byty, ale zase musíš počítat s tím, že někdo preferuje prázdnou plochu pro vlastní věci. Vždycky je dobrý udělat průzkum v okolí a zjistit, kolik se pronajímají podobné byty jako ten tvůj. Být moc agresivní s cenou může znamenat prázdný byt a to nikdo nechce.

122 slov
1.2 minut čtení
20. 12. 2024
Dominik Dostál
Dominik Dostál

Zvýšení ceny pronájmu po renovaci záleží na tom, co všechno tam uděláš. Pokud dáš nový podlahy a moderní kuchyň, tak můžeš klidně přidat i víc než tisícovku, hlavně pokud je lokalita dobrá. Já jsem po rekonstrukci zvýšil nájem o 800 a hned se mi ozvali zájemci. Vybavení bytu taky hodně hraje roli, zvlášť teď, kdy je poptávka po hezkých bytech velká. Ale bacha na to, aby jsi to nepřehnal – pokud cena vystřelí moc nahoru, můžeš skončit s prázdným bytem. Zkus se podívat na podobné nabídky v okolí a podle toho si nastav cenu. Když vyjdeš z toho, co teď je v oblasti, a přidáš něco za tu renovaci, mělo by to vyjít.

113 slov
1.1 minut čtení
11. 12. 2024
Jindřich Kříček
Jindřich Kříček