Jak udělat malou kuchyň funkční a útulnou?
Mám malou kuchyň, která je sice praktická, ale už mi začíná připadat dost stísněná a chaotická. Chtěl bych ji nějak zorganizovat, aby byla nejen funkční, ale i útulná. Možná by stálo za to přemýšlet nad chytrým úložným prostorem, ale nevím, jak na to. Jaké máte tipy na efektivní využití prostoru? Napadlo mě třeba využít rohy a zavěsit nějaké police, ale nejsem si jistý, zda to bude dostatečně stabilní. Co třeba nábytek na míru? Máte někdo zkušenosti s tímto řešením? Taky mě zajímá, jaké barvy nebo materiály by se hodily do malé kuchyně, abych ji opticky zvětšil. Je lepší mít jednotnou paletu barev nebo zvolit kontrasty? A co děláte s věcmi, které potřebujete mít po ruce, ale vůbec se mi nikam nevejdou? Mám pocit, že se mi tam hromadí spousta věcí, které nepoužívám. Jaké jsou vaše osvědčené triky pro udržení pořádku v malém prostoru? Mám strach, že když nakoupím nové úložné prvky, tak jenom zaplním prostor dalšími věcmi a nebudu mít víc místa. Také uvažuji o tom, jestli není lepší mít méně spotřebičů a místo toho zvolit více multifunkčních zařízení. Jak to vidíte vy? Jak jste na tom byli s malými kuchyněmi vy? Jaké řešení vám pomohlo? Děkuju všem za rady!