Mansion.cz/Fórum/Kdy začít inzerovat pronájem nemovitosti?

Kdy začít inzerovat pronájem nemovitosti?

Chci se zeptat, kdy vlastně začít s inzerováním mojí nemovitosti na pronájem, abych ji rychle pronajal. Uvažuju, že bych to měl udělat co nejdřív, ale zase nevím, jestli není lepší počkat, až se blíží termín, kdy bych chtěl, aby byl nájemník nastěhovaný. Zkoušel jsem se podívat na různé weby, kde si lidé inzerují byty a domy k pronájmu, a mám pocit, že někteří pronajímatelé inzerují klidně i několik měsíců předem. Je to správné? V čem je vlastně ten ideální čas? Jak moc dopředu by to mělo být? Zkoumal jsem také sezónnost a všiml jsem si, že v některých měsících je větší poptávka, ale nevím přesně, jak to ovlivňuje mé rozhodnutí. Nechci vyhořet a mít prázdný byt na několik týdnů nebo měsíců. Myslíte, že je dobré mít fotky už teď nebo počkat, až udělám nějaké úpravy? Co když najdu zájemce dřív než stihnu všechno dodělat? A co říkáte na využití sociálních sítí k inzerci? Měl bych zkusit Facebook nebo Instagram? Vím, že tam je spousta lidí a možná bych mohl najít někoho rychleji. Jaké máte zkušenosti s tímto celým procesem? Kdy jste začali inzerovat vy a jak dlouho trvalo pronajmout? Každá rada by mi pomohla.

194 slov
1.9 minut čtení
1. 10. 2021
Veronika Němcová
Veronika Němcová

Takže, co se týče inzerování pronájmu, tak je fajn začít s inzerací tak 1-2 měsíce před tím, než chceš, aby se nájemník nastěhoval. Záleží to ale taky na tom, jak rychle se v té oblasti pronajímá. Pokud máš byt v lokalitě, kde je velká poptávka, klidně můžeš začít i dřív. Někteří pronajímatelé inzerují i 3 měsíce předem, prostě aby si zajistili stálý příjem.

Co se týká fotek, tak pokud už máš něco připraveného, klidně je udělej a inzeruj. Lidi většinou chtějí vidět, co kupují. Pokud plánuješ nějaké úpravy, tak je dobrý mít fotky teď a pak aktualizovat inzerát, až bude vše hotové.

Sociální sítě jako Facebook nebo Instagram jsou super. Můžeš tam oslovit lidi z okolí a třeba najdeš někoho rychleji než na klasických webech s inzeráty. A jo, hodně lidí tam hledá bydlení. Takže neváhej a do toho jdi.

Osobně jsem začal inzerovat asi měsíc před tím, než jsem chtěl, aby se nájemník nastěhoval a trvalo mi to asi 3 týdny, než jsem našel někoho solidního. Takže doporučení je: inzeruj včas a využij všechny dostupné kanály.

175 slov
1.8 minut čtení
24. 7. 2023
Stanislav Vacek
Stanislav Vacek

Ideální čas na inzeraci pronájmu závisí dost na tvé situaci a taky na lokalitě. Obecně se doporučuje začít inzerovat tak 1-2 měsíce před tím, než chceš, aby se nájemník nastěhoval. Pokud je tvoje nemovitost v atraktivní lokalitě, můžeš to klidně zkusit i dřív, třeba 3 měsíce předem. Poptávka se hodně liší podle sezóny, takže jestli chceš pronajímat třeba na léto, startuj spíš na jaře. Fotky by určitě měly být kvalitní a hotové co nejdřív, protože vizuální prezentace je fakt důležitá. Když najdeš zájemce dřív, tak můžeš třeba udělat dohodu o rezervaci. Co se týče sociálních sítí, určitě to zkus! Facebook má spoustu skupin zaměřených na pronájem a Instagram ti může pomoct oslovit mladší publikum. Mám zkušenosti, že čím dřív začneš inzerovat a čím víc kanálů použiješ, tím rychleji se ti podaří najít nájemníka.

133 slov
1.3 minut čtení
1. 8. 2023
Andrea Jedličková
Andrea Jedličková