Kdy začít inzerovat pronájem nemovitosti?
Chci se zeptat, kdy vlastně začít s inzerováním mojí nemovitosti na pronájem, abych ji rychle pronajal. Uvažuju, že bych to měl udělat co nejdřív, ale zase nevím, jestli není lepší počkat, až se blíží termín, kdy bych chtěl, aby byl nájemník nastěhovaný. Zkoušel jsem se podívat na různé weby, kde si lidé inzerují byty a domy k pronájmu, a mám pocit, že někteří pronajímatelé inzerují klidně i několik měsíců předem. Je to správné? V čem je vlastně ten ideální čas? Jak moc dopředu by to mělo být? Zkoumal jsem také sezónnost a všiml jsem si, že v některých měsících je větší poptávka, ale nevím přesně, jak to ovlivňuje mé rozhodnutí. Nechci vyhořet a mít prázdný byt na několik týdnů nebo měsíců. Myslíte, že je dobré mít fotky už teď nebo počkat, až udělám nějaké úpravy? Co když najdu zájemce dřív než stihnu všechno dodělat? A co říkáte na využití sociálních sítí k inzerci? Měl bych zkusit Facebook nebo Instagram? Vím, že tam je spousta lidí a možná bych mohl najít někoho rychleji. Jaké máte zkušenosti s tímto celým procesem? Kdy jste začali inzerovat vy a jak dlouho trvalo pronajmout? Každá rada by mi pomohla.