Mansion.cz/Fórum/Kdy je nejlepší doba na pronájem bytu, abych ušetřil peníze?

Kdy je nejlepší doba na pronájem bytu, abych ušetřil peníze?

Zajímalo by mě, kdy je vlastně ta nejlepší doba na pronájem bytu, pokud chci ušetřit nějaké peníze. Slyšel jsem, že ceny nájmů se mění podle ročních období a že na jaře jsou obvykle vyšší. Také jsem četl, že v zimě agenti a majitelé bytů mohou být ochotnější slevit z ceny, protože mají méně zájemců. Je to pravda? Myslíte si, že bych měl čekat na určité měsíce v roce, nebo se mohu dostat k dobrým nabídkám i během léta? A co třeba různé lokality? Mohou být ceny nájmů v některých částech města nižší, pokud je tam méně poptávky? Zajímalo by mě také, jestli jsou nějaké specifické dny v týdnu nebo měsíci, kdy je lepší hledat, abych měl větší šanci narazit na výhodné nabídky. Jak to vlastně funguje a co byste mi doporučili, abych se vyhnul zbytečným výdajům? Děkuji za tipy!

139 slov
1.4 minut čtení
13. 12. 2021
David Kysela
David Kysela

Nejlepší doba na pronájem bytu je obvykle v zimě, kdy většina lidí hledá méně. V téhle době klesá poptávka a majitelé jsou ochotnější slevit, protože mají méně zájemců. Jaro a léto bývají naopak dražší, protože se spousta studentů a rodin stěhuje. Takže pokud můžeš čekat, zkus to v prosinci nebo lednu.

Co se týče lokality, jo, dražší části města budou mít obecně vyšší ceny, ale v oblastech s menší poptávkou můžeš najít slušné nabídky. Zkus se dívat na byty mimo hlavní ulice nebo dál od centra, tam můžeš ušetřit.

Pokud jde o dny v týdnu, většinou je lepší hledat od úterý do čtvrtka. O víkendech jsou inzeráty často přehlcené a konkurence je větší. Takže jestli chceš ušetřit, buď trpělivý a sleduj trh v těchto obdobích.

123 slov
1.2 minut čtení
1. 11. 2024
Emil Šilhavý
Emil Šilhavý

Nejlepší doba na pronájem bytu bývá většinou na podzim nebo v zimě. Jak říkáš, na jaře a v létě je poptávka větší, takže ceny jdou nahoru. V zimě je méně lidí, takže majitelé jsou ochotnější slevit, aby se jim byt pronajal. Taky záleží na lokalitě – v některých částech města může být konkurence menší, což znamená nižší ceny. Zkus hledat nabídky ke konci měsíce nebo na začátku, kdy se lidi stěhují a byty se uvolňují. Můžeš narazit na super příležitosti, když se to všechno sejde. Takže pokud chceš ušetřit, zkus to mimo sezónu a hodně sleduj různé lokality.

98 slov
1 minut čtení
2. 1. 2025
Blanka Svobodová
Blanka Svobodová
Podobné otázky