Mansion.cz/Fórum/Jak připravit byt na prohlídku, aby se líbil potenciálním kupcům?

Jak připravit byt na prohlídku, aby se líbil potenciálním kupcům?

Když se chystám prodat svůj byt, mám pocit, že je to jako příprava na nějakou velkou událost. Nejde jen o to, aby byl byt prázdný a uklizený, ale přemýšlím, jak ho co nejlépe prezentovat, aby zaujal potenciální kupce. Jaké kroky bych měl udělat, aby prohlídka bytu byla co nejúspěšnější? Mám začít tím, že se zbavím všech osobních věcí a rodinných fotografií, nebo je lepší nechat něco z osobního života jako náznak útulnosti? Jak moc bych měl investovat do drobných oprav nebo úprav? Měl bych vymalovat stěny neutrální barvou, nebo je lepší nechat je tak, jak jsou? A co s nábytkem? Mám ho nechat ve všech místnostech, nebo raději udělat méně zařízené prostory, aby si lidé mohli lépe představit, jak by tam mohli bydlet? Jak důležité je osvětlení a vůně bytu? Je dobré zapálit svíčky nebo použít osvěžovače vzduchu? V neposlední řadě - jaký je nejlepší čas na prohlídku? Je lepší to plánovat na víkend nebo v pracovní dny? Vím, že každá maličkost může mít vliv na rozhodování kupujících a chtěl bych udělat maximum pro to, abych dosáhl co nejlepšího výsledku. Máte nějaké tipy nebo zkušenosti, které by mi mohou pomoci při této přípravě?

193 slov
1.9 minut čtení
24. 5. 2023
David Pavlík
David Pavlík

Připrava bytu na prohlídku je dost zásadní. Určitě se zbav všech osobních věcí, fotky a podobně, aby si kupci mohli představit, jak by tam bydleli. Opravy – pokud něco hodně trčí, jako třeba prasklý obklad nebo kapající kohoutek, tak to oprav. Vymalovat na neutrální barvu je fajn nápad, protože výrazné barvy můžou odradit. Co se nábytku týče, ideál je asi udělat to tak, aby to vypadalo útulně, ale ne přeplněně. Méně je někdy víc. Osvětlení – to je důležitý, snaž se mít dostatek světla a určitě otevři rolety nebo závěsy. Vůně bytu taky hraje roli, tak nějaký jemný osvěžovač vzduchu nebo svíčky můžou být dobrou volbou. Co se týče času prohlídky, víkendy jsou lepší, lidi mají víc času. Takže celkově – jasná údržba, neutrální barvy a útulnost bez přeturčení. Držím palce!

131 slov
1.3 minut čtení
16. 6. 2024
Filip Dušek
Filip Dušek

Když se chystáš na prohlídku bytu, je dobrý udělat pár věcí, aby to vypadalo co nejlíp. Zbav se osobních věcí a fotek, aby si kupci mohli lépe představit, že by tam mohli žít. Neutrální barvy na stěnách jsou rozhodně plus, takže pokud máš možnost, vymaluj. Opravy jsou taky důležité, hlavně drobnosti jako prasklé obklady nebo kapající kohoutky. Pokud jde o nábytek, snaž se ho nechat, ale dej pozor, aby to nepůsobilo přeplněně. Méně je někdy víc – dej prostor a světlo. Osvětlení a vůně bytu hrají velkou roli, svíčky nebo nějaký decentní osvěžovač můžou udělat divy. Co se týče času prohlídky, víkend bývá lepší – lidi mají více času a klidu. Takže shrnuto: úklid, opravy, neutrální barvy a dobrá atmosféra. Držím palce!

122 slov
1.2 minut čtení
6. 1. 2025
Luboš Dobeš
Luboš Dobeš