Mansion.cz/Fórum/Jaké barvy jsou trendy pro interiéry v roce 2023?

Jaké barvy jsou trendy pro interiéry v roce 2023?

Zdravím všechny, chci se zeptat, jaké barvy jsou letos v módě, pokud jde o interiérový design. Sleduju trendovou tvorbu a poslední dobou se mi líbí, jak se dostávají do popředí různé odstíny a kombinace barev. Zajímalo by mě, co se v roce 2023 doporučuje? Myslím tím nejen základní barvy jako bílá nebo šedá, ale i zajímavější tóny, které by mohly oživit prostor. Slyšel jsem něco o přírodních odstínech a zemitých barvách, a také o tom, že pastelové barvy znovu získávají na popularitě. Jaké máte zkušenosti s těmito trendy? Jaké barvy byste doporučili pro obývací pokoj nebo kuchyň? Chci vytvořit útulný a moderní prostor, který zároveň odráží současné trendy. Taky mě zajímá, jestli je lepší použít jednu dominantní barvu, nebo spíše experimentovat s různými kombinacemi? Budu rád za jakékoli tipy a rady, protože plánuju malování a rekonstrukci bytu. Díky!

138 slov
1.4 minut čtení
12. 11. 2024
Václav Rada
Václav Rada

Tak v roce 2023 se fakt hodně hrajou s přírodními a zemitými odstíny. Tmavě zelená, terakota, hnědé a béžové barvy jsou teď fakt populární. Pastelové barvy taky frčí – mintová, světle modrá nebo lososová dodávaj prostoru takovej jemnej vibe. Můžeš to zkombinovat třeba s bílou nebo šedou, aby to bylo vyvážený. Pro obývák by třeba tmavě zelená na jedný stěně mohla vypadat skvěle s nějakým světlým nábytkem. V kuchyni si myslím, že možné kombinace zemitých tónů se dřevem vypadají super a dodaj útulnost. Experimentovat s kombinacema se neboj, ale drž se maximálně dvou až tří hlavních barev, aby to nebylo přeplácaný. Hlavně ať to odráží tvůj styl!

107 slov
1.1 minut čtení
25. 8. 2024
Lukáš Bílek
Lukáš Bílek

Když jde o trendy barvy v roce 2023, tak určitě se mluví o přírodních a zemitých tónech. Různé odstíny zelené, jako olivová nebo sytá lesní, jsou dost populární. K tomu hnědé a béžové barvy, co evokují přírodu, hodně lidí je teď preferuje. Pastelové barvy taky zažívají comeback, takže světle modrá nebo jemná růžová by mohly být fajn volby do obýváku nebo kuchyně.

Co se týče kombinace barev, je to hodně o tom, co chceš dosáhnout. Jasná dominanta může vytvořit klidnější atmosféru, zatímco kombinace různých odstínů přidá energii a zajímavost prostoru. Doporučuji třeba zkombinovat jednu výraznou barvu s pár neutrálními tóny, aby to nevypadalo přeplácaně. Myslím, že důležitý je pocit útulnosti a pohodlí, takže si vyber barvy, co se ti líbí a cítíš se v nich dobře.

126 slov
1.3 minut čtení
15. 5. 2024
Rudolf Rybář
Rudolf Rybář