Mansion.cz/Fórum/Jak rychle prodat byt po rekonstrukci?

Jak rychle prodat byt po rekonstrukci?

Rozhodla jsem se prodat svůj byt, který jsem nedávno zrekonstruovala. Byla to celkem náročná práce, ale teď, když je vše hotové, rád bych našel kupce co nejdřív. Ale jak to udělat? Mám na mysli všechny ty důležité věci, co by mohly ovlivnit rychlost prodeje. Jaké jsou naše možnosti? Měli bychom najmout realitního makléře nebo to zkusit sami? Je lepší inzerovat na různých portálech nebo jen na jednom? Co by mělo být součástí inzerátu, aby zaujal co nejvíc lidí? Jakou cenu bych měl stanovit? Mám ve městě srovnatelné byty a obavy z toho, že je prodám příliš draho nebo naopak příliš levně. Jak je to s fotkami, mají nějaký vliv na zájem kupců? A co prezentace samotného bytu – je lepší mít ho prázdný nebo zařízený? Kolik času bych si měl vyhradit na prohlídky a jak se připravit na otázky od potenciálních kupců? A co smlouvy a právní záležitosti – jak si pohlídat, abych nic nepropásl? Ráda bych slyšela zkušenosti ostatních, co už tímto procesem prošli. Jaké rady byste mi dali, abych svůj byt prodala rychle a bez komplikací?

178 slov
1.8 minut čtení
3. 10. 2024
Jiří Machač
Jiří Machač

Prodej bytu po rekonstrukci může být rychlý, pokud správně zvolíš strategii. Nejprve, makléř může být nápomocný, ale pokud máš čas a odvahu, zkus to sama. Na inzerát se zaměř na kvalitní fotky, ideálně byty nafotit za denního světla, ať vyniknou detaily. Představ si, že kupující chce vidět útulnost, takže nebuď úplně prázdný, nějaké základní zařízení může pomoct. Co se ceny týče, prozkoumej srovnatelné byty v okolí a dej si pozor na to, aby cena byla konkurenceschopná. Měj prohlídky naplánované ve večerních hodinách či o víkendech, lidi mají více času. Připrav se na otázky ohledně rekonstrukce a stavu nemovitosti. Smlouvy a právní záležitosti radši nech někomu zkušenému, abys nic nepropásla. Rychlost prodeje záleží i na marketingu, inzeruj na více portálech. Hlavně buď trpělivá a nevzdávej to hned.

126 slov
1.3 minut čtení
22. 8. 2024
Monika Chalupová
Monika Chalupová

Pro rychlý prodej bytu po rekonstrukci doporučuji pár věcí. Nejdřív si zjisti ceny srovnatelných bytů v okolí, ať víš, jakou cenu nastavit, aby to nebylo přehnané. Měj hezké fotky – to je klíčový faktor, co zaujme kupce. Zkus inzerovat na víc portálech, čím víc lidí uvidí tvůj byt, tím lépe. Pokud na to nejsi odborník, realitní makléř může pomoct zrychlit celý proces, i když si za to vezme provizi. Z pohledu prezentace bytu – zařízený může vypadat lépe a lidem si dokážou představit, jak by to mohli mít. Čas na prohlídky? Klidně si vyhraď víc hodin týdně, ať můžeš ukázat byt co nejvíc lidem. Taky se připrav na otázky ohledně rekonstrukce a údržby. Ohledně smluv – určitě si dej pozor na právní záležitosti, radši si nech poradit od právníka nebo realitního makléře, ať ti něco neunikne. Hlavně buď trpělivá a neboj se vyjednávat.

143 slov
1.4 minut čtení
9. 1. 2025
Marcela Kovaříková
Marcela Kovaříková