Mansion.cz/Fórum/Jak dlouho trvá schvalování hypotéky?

Jak dlouho trvá schvalování hypotéky?

Zdravím všechny, mám na vás dotaz ohledně hypoték. Už nějakou dobu se zabývám myšlenkou pořídit si vlastní bydlení, a tak jsem začal zjišťovat, jak to vlastně funguje. Mám pocit, že jsem se dostal do fáze, kdy bych měl řešit hypotéku, ale to mě přivádí k otázce, jak dlouho vlastně trvá její schvalování? Je to otázka dní, týdnů? A co všechno je třeba mít připravené, aby to proběhlo co nejrychleji? Představoval jsem si, že by to mohlo být rychlé, ale často slýchám různé názory. Někdo říká, že stačí pár dní na vyřízení, zatímco jiní varují, že proces může trvat i několik týdnů. Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak dlouho čekali ostatní na schválení jejich hypotéky? Co všechno je potřeba udělat před tím, než se začne s vyřizováním? A co takové posuzování bonity a doklady – je na to třeba něco speciálního? Byl bych rád za každou radu nebo zkušenost, protože bych chtěl mít jasnější představu o tom, jak celý ten proces funguje. Děkuju!

161 slov
1.6 minut čtení
4. 11. 2022
Zdeněk Šimek
Zdeněk Šimek

Schválení hypotéky může trvat různě, většinou se pohybuje od pár dní do několika týdnů. Záleží na bance, na tom, jak rychle dodáš všechny potřebné doklady, a taky jak složitá je tvoje finanční situace. Když máš všechno připravené, jako potvrzení o příjmu, výpis z účtu, smlouvy a podobně, tak to urychlí proces. Někdo říká, že pokud je vše ok a banka nemá moc otázek, může to být i za týden. Ale jsou případy, kdy to trvá i měsíc, když je třeba posuzovat bonitu nebo třeba při komplikovanějších žádostech. Takže čím lépe se připravíš a čím dřív všechno dodáš, tím rychlejší to bude. Držím palce!

103 slov
1 minut čtení
18. 9. 2024
Milena Krausová
Milena Krausová

Takže ohledně schvalování hypotéky, to je fakt různý. Z mých zkušeností to může trvat od pár dnů až po několik týdnů. Většinou záleží na bance a jak rychle dodáš všechny potřebné dokumenty. Měl bys mít připravený doklady o příjmu, výpisy z účtů, a taky nějaký ten posudek nemovitosti, pokud už jsi vybral. Co se týče bonity, tak banky většinou chtějí vidět čistý registry a stabilní příjmy. Můžeš si to zrychlit tím, že si všechno nachystáš dopředu a budeš mít jasné, co všechno potřebuješ. Někdo říká, že i měsíc je normální čekání, takže moc nespěchej a dej pozor na detaily.

99 slov
1 minut čtení
16. 7. 2023
Luboš Hájek
Luboš Hájek