Jak si správně naplánovat rekonstrukci bytu?
Přemýšlím o tom, že bych chtěl konečně zrealizovat rekonstrukci svého bytu, ale nevím, kde začít. Mám nějaké nápady, co bych chtěl změnit, ale jak to všechno správně naplánovat? Mám se nejdřív zaměřit na design a styl, který bych rád měl, nebo je lepší začít s technickými věcmi jako je rozpočet a výběr dodavatelů? Kdy je ideální doba na rekonstrukci? Je lepší to dělat v zimě nebo v létě? A co vlastně všechno potřebuji zařídit před tím, než se do toho pustím? Myslíte, že by bylo dobré využít služeb architekta, nebo si vystačím s vlastními návrhy? Mám také obavy z toho, jak dlouho taková rekonstrukce může trvat a jestli se nebudu muset během té doby stěhovat. Co kdybych potřeboval nějaké povolení od úřadů, jak to funguje? Je lepší mít všechno dopředu naplánované do detailu, nebo je ok nechat si prostor pro improvizaci? Rád bych se dozvěděl také nějaké tipy ohledně toho, jak efektivně řídit celý projekt a nezbláznit se z toho. Jaké jsou vaše zkušenosti s rekonstrukcí a co byste doporučili někomu, kdo to dělá poprvé?