Jak dlouho trvá rekonstrukce bytu?
Plánuji rekonstrukci svého bytu a dostala jsem se do fáze, kdy začínám mít obavy, jak dlouho to vlastně potrvá. Různé zdroje uvádějí různé časové rámce a já si teď nejsem úplně jistá, co je realistické očekávat. Zajímalo by mě, jak dlouho obvykle trvá rekonstrukce bytu, když chcete udělat komplexní změny, třeba v koupelně a kuchyni a možná i v obývacím pokoji. Mám na mysli nejen samotné práce, ale i to, jak dlouho trvá vše kolem - od vyřizování povolení, přes výběr dodavatelů až po případné zpoždění. Slyšela jsem, že někteří lidé si na rekonstrukci zvou architekty nebo designéry, aby jim pomohli s návrhem a tím se taky prodlužuje doba realizace. Nemluvím jen o malování nebo výměně podlah, ale o opravdové renovaci, kdy se zasahuje do dispozice bytu. Také mě zajímá, jestli jsou nějaké tipy, jak urychlit celý proces nebo na co si dát pozor, aby se to nezdržovalo víc než je nutné. Jaké máte zkušenosti vy? Vím, že každý byt je jiný a záleží na mnoha faktorech, ale ráda bych měla alespoň nějakou představu o tom, co mě čeká. Děkuju moc za jakékoli rady a tipy!