Mansion.cz/Fórum/Jaké barvy budou trendy v interiérech 2024?

Jaké barvy budou trendy v interiérech 2024?

Chtěla bych se zeptat, jaké barvy se očekávají jako trendy v interiérech pro rok 2024. Zajímá mě, jaké odstíny budou populární a jak by mohly ovlivnit celkovou atmosféru domova. V posledních letech jsem si všimla, že se často mění barevné palety a to, co bylo in minulý rok, už nemusí být aktuální. Zajímá mě například, jestli se vrátí k nějakým přírodním odstínům, jako je zelená nebo hnědá, nebo jestli budou dominovat spíše jasné a živé barvy. Mám také pocit, že pastelové barvy se staly populárními a teď bych chtěla vědět, jestli to tak zůstane i pro nadcházející rok. Jaké barvy byste doporučili na stěny nebo nábytek, aby to vypadalo moderně a zároveň útulně? A co takhle kombinace barev? Jaké kombinace byste viděli jako zajímavé pro moderní interiéry? Mám v plánu renovovat svůj byt a ráda bych měla jasno o tom, které barvy použít, abych byla v souladu s aktuálními trendy. Takže pokud máte nějaké tipy nebo předpovědi ohledně barev na rok 2024, budu moc ráda za vaše názory!

168 slov
1.7 minut čtení
11. 1. 2022
Matěj Rybář
Matěj Rybář

Takže, co se barev týče na rok 2024, vypadá to, že se vrací přírodní odstíny, jako jsou různé zelené a hnědé. Můžeš očekávat, že se dostanou do popředí také tlumené barvy inspirované přírodou, což dodá interiéru útulnost. Pastelové barvy asi nezmizí úplně, ale možná budou spíše doplňkové. U nábytku se doporučují přírodní materiály jako dřevo a kombinace s měkkými textiliemi v těchto přírodních tónech. Co se kombinací týče, zkus třeba tmavě zelenou s béžovou nebo šedou – to funguje skvěle. Celkově by to mělo působit harmonicky a klidně, jakoby ses vrátila k přírodě. Tak přeji hodně štěstí při renovaci!

99 slov
1 minut čtení
6. 2. 2025
Nikola Drábková
Nikola Drábková

V roce 2024 se podle všeho vrátí přírodní odstíny, jako jsou různé tóny zelené a hnědé. Tyhle barvy dodají interiérům klidnou atmosféru a spojí je s přírodou. Pastelové barvy asi nezmizí, ale očekávám, že se objeví víc sytějších, ale stále příjemných barev jako třeba hořčicová nebo terrakota. Kombinace těchto odstínů se dají skvěle doplnit bílou nebo šedou, která to všechno zjemní. Co se týče nábytku, tak tmavší dřevo v kombinaci s těmito barvami bude vypadat super moderně. Takže bych doporučil experimentovat s jednou dominantní barvou na stěnách a pak klidně přidat akcenty v jiných zajímavých odstínech. Myslím, že to bude vypadat útulně a zároveň trendy.

105 slov
1.1 minut čtení
14. 10. 2024
Eduard Kopal
Eduard Kopal