Mansion.cz/Fórum/Jak využít vertikální prostor v malém bytě?

Jak využít vertikální prostor v malém bytě?

Žiju v malém bytě, kde mám dost omezený prostor na pohyb a ukládání věcí. Přemýšlím, jak bych mohl efektivně využít vertikální prostor, abych získal více místa pro své věci. Vím, že existují různé nápady na regály a police, ale jaké jsou nejlepší možnosti? Mám na mysli nejen klasické regály, ale třeba i různá schodiště nebo nábytek, co se dá vytáhnout nahoru. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s využitím stropu – dává smysl tam něco pověsit nebo umístit? A co takové květiny nebo dekorace na stropě? Je dobré mít něco zavěšeného? Mám také docela vysoké stropy, takže mě zajímá, jestli existují nějaké speciální kousky nábytku, které by mohly být využity v takovém případě. Jak to udělat esteticky příjemně a zároveň prakticky? Rád bych slyšel o vašich nápadech a zkušenostech. Jak jste vyřešili problém s malým prostorem a co vám pomohlo cítit se lépe ve vašem domově? Jaké jsou trendy v tomto směru? Dík za jakékoli rady!

156 slov
1.6 minut čtení
27. 6. 2024
Pavel Hora
Pavel Hora

Jednoduchý tip je využít regály, co jdou až ke stropu. Můžeš tam schovat věci, co moc nepoužíváš. Pak zkus zavěsit police na stěny, třeba nad postel nebo sedačku. Zvaž i závěsné košíky na rostliny; to vypadá super a šetří místo. Když máš vysoké stropy, tak zkus loftové postele, pod tím se dá udělat pracovní koutek nebo úložný prostor. K tomu třeba schody s úložným prostorem – to je pecka! Co se týče dekorací, tak klidně pověs něco na strop, ale buď opatrný, ať to nevypadá přeplácaně. Místo květin bych doporučil nějaké minimalistické věci, co se dají snadno sundat a přehodit. Trendy teď jdou hodně k přírodním materiálům a funkčnosti, takže něco dřevěného by mohlo hezky ladit. Hlavně si to udělej podle sebe, aby ses tam cítil dobře.

127 slov
1.3 minut čtení
26. 2. 2024
Rudolf Šimek
Rudolf Šimek

Když žiješ v malém bytě, využití vertikálního prostoru je fakt důležitý. Místo klasických regálů zkus nějaké otevřené police, co jde pověsit na stěny. Nezabírá to místo a můžeš tam mít knížky nebo dekorace. U vysokých stropů doporučuji regály až ke stropu, to vytáhneš a máš víc místa na věci. Na strop klidně pověs nějaké květiny nebo lampy, vypadá to dobře a šetří místo na stolech. Zajímavý je taky nábytek, co se dá skládat – třeba skládací stůl nebo taburety, co se dají schovat pod postel. Využití schodů pro úložné prostory je taky super nápad, můžeš tam mít boty nebo knihy. A když chceš něco stylového, zkus industriální regály nebo dřevěné police s květinami. Celkově si hraj s barvami a materiály, ať to vypadá příjemně. Hlavně buď kreativní, jak to uspořádáš! Každý centimetr se počítá.

134 slov
1.3 minut čtení
5. 11. 2023
Božena Koubová
Božena Koubová