Mansion.cz/Fórum/Jak zvýšit dostupnost mého ubytování na Airbnb?

Jak zvýšit dostupnost mého ubytování na Airbnb?

V poslední době se snažím zlepšit dostupnost mého ubytování na Airbnb, ale mám pocit, že dělám něco špatně. Přemýšlím, co všechno bych měl zvážit, abych se dostal na přední místa ve vyhledávání a zvýšil počet rezervací. Mám několik konkrétních otázek, které by mi mohly pomoci. Jak důležité je mít flexibilní kalendář a co to vlastně obnáší? Zajímalo by mě, jestli je lepší nabízet minimální délku pobytu nebo se zaměřit na krátkodobé rezervace? A co cena – jak mám nastavit ceny tak, aby byly konkurenceschopné, ale zároveň zohlednily kvalitu a vybavení mého prostoru? Dále jsem slyšel o tom, jak je důležité mít kvalitní fotografie a zajímavý popis. Jakými konkrétními tipy se dá vylepšit prezentace ubytování? Mohu například použít nějaké triky v popisu, abych zvýšil atraktivitu pro hosty? A co recenze – jak moc ovlivňují rozhodování potenciálních hostů a jak mohu povzbudit své hosty k tomu, aby zanechali pozitivní zpětnou vazbu? Rád bych také věděl, zda má smysl investovat do nějakých dalších marketingových strategií nebo spolupracovat s lokálními agenturami. Jaké jsou vaše zkušenosti s tímto tématem? Co byste doporučili někomu, kdo chce optimalizovat dostupnost svého ubytování na Airbnb?

186 slov
1.9 minut čtení
21. 2. 2024
Elena Koutná
Elena Koutná

Flexibilní kalendář je fakt důležitej, protože čím víc termínů nabídneš, tím větší šance, že si tě někdo vybere. Zkus mít minimální délku pobytu co nejkratší, to láká lidi na víkendovky. Co se týče cen, mrkni se na konkurenci ve svý oblasti a nastav ceny podle toho. Kvalitní fotky a hezký popis ti fakt pomůžou – ukazuj detaily, co dělají tvůj prostor unikátní. V popisu zkus použít příběh nebo něco osobního, ať se hosté víc ztotožní. Recenze jsou klíčový, pozitivní zpětná vazba ti zvýší důvěryhodnost, takže po hostech můžeš chtít, aby napsali pár slov. Co se investic týče, spolupráce s místními agenturami může být fajn, ale začni s těma základníma věcma jako je prezentace a dostupnost. Zkoušej různý triky a sleduj, co funguje.

122 slov
1.2 minut čtení
24. 6. 2023
Magdaléna Bartošová
Magdaléna Bartošová

Takže, co se týče zvýšení dostupnosti na Airbnb, určitě je dobrý mít flexibilní kalendář. Když si můžeš na poslední chvíli rezervovat, přitahuje to víc hostů. Vždycky je lepší nabídnout kratší minimální délku pobytu, protože to otevře víc možností pro lidi, co chtějí jen na víkend. Co se týče cen, doporučuji sledovat konkurenci v okolí a nastavit ceny podle toho. Můžeš třeba začít s nižší cenou, abys nabral první hosty a recenze.

Fotky jsou fakt klíčové! Zainvestuj do kvalitních fotografií a snaž se ukázat všechny výhody tvého místa. Popis by měl být zajímavý, zkus vymyslet něco originálního – místo obyčejného "blízko centra" napiš třeba "pár kroků od skvělých restaurací a barů".

Recenze hrajou velkou roli. Požádej hosty, aby ti napsali zpětnou vazbu, třeba už při odjezdu nebo po pobytu – můžeš jim poslat rychlou zprávu.

Investice do marketingu nebo spolupráce s místními agenturami může být fajn, ale záleží na lokalitě a jaké máš cíle. Zkus třeba propagaci na sociálních sítích, to může přitáhnout víc pozornosti. Tak snad ti tohle aspoň trochu pomůže!

169 slov
1.7 minut čtení
3. 8. 2024
Věra Kalousová
Věra Kalousová