Co všechno umí domácí asistenti, a co naopak neumí?
Zajímalo by mě, co všechno vlastně dokážou ti naši domácí asistenti jako je Alexa nebo Google Assistant? Četla jsem, že můžou ovládat různé chytré zařízení v domácnosti, ale jak moc to funguje v praxi? Co všechno se dá říct, aby splnili naše požadavky? Můžou třeba zapnout světla, přehrát hudbu nebo nastavit teplotu v místnosti? A co třeba plánování úkolů nebo připomínání schůzek? Zvládnou si mít přehled o našem rozvrhu a navrhnout nám, kdy máme udělat nějaké věci? Zajímalo by mě také, jestli umí komunikovat s dalšími zařízeními v domě, jako jsou termostaty nebo bezpečnostní kamery. Na druhou stranu, co všechno domácí asistenti nedokážou? Například jsou schopni porozumět složitějším příkazům nebo cizím jazykům? Jak si vedou v situacích, kdy je kolem hluk nebo když mluvíme moc rychle? A co třeba úkoly, které vyžadují více než jen jednoduché povely – umí například poskytnout kvalitní rady ohledně bydlení nebo investic do nemovitostí? Co se stane, když se zeptáme na něco, co je pro ně příliš komplikované? Jsou schopni se učit z našich preferencí a zlepšovat své odpovědi s časem? Jaké máte zkušenosti s tímto typem technologie ve vašich domovech? Myslíte si, že jsou domácí asistenti skutečně užiteční, nebo spíš jen hračky pro tech nadšence?